HorseNordic är generalagent i Norden för hästlastbilar från VALLI i Italien.

Valli van har byggt hästlastbilar sedan 1962. De har levererat hästlastbilar i alla möjliga storlekar till Italien, Holland, Tyskland, Saudi-Arabien och Frankrike. Den första lastbilen till Sverige levererades i januari 2009. Valli van bygger även specialbilar för ambulanser, hundvagnar, hästsläp, utställningslastbilar och biltransportlastbilar för Ferrari.

Den hästlastbil som levererades till Sverige visades första gången på Falsterbo Horse Show 2009.
Den är byggd på ett nytt Scania-chassi P 380 med dubbel-boggie. Lastbilen är 11,95 m lång, 2,50 m bred och 4 m hög. Det finns 5 fasta sängplatser förutom möjligheten att bädda i den generösa u-soffan och dessutom 2 st extra bäddar i en groom-avdelning med skjutbar vägg i hästdelen. Det finns 6 st hästplatser.
Bilen har ett stort utskjut som inkluderar bodel och badrum med dusch och wc.
Köksdelen har en diskbänk i marmor, en spis-häll, diskho, kyl/frys, diskmaskin för 5 st kuvert, mikrovågsugn och utfällbar TV med DVD-spelare.
I den stora u-formade soffan i ljust skinn finns det plats för ca 7 personer. En iläggsskiva till det ljusa vitlaserade bordet gör att man kan duka upp till många. En flyttbar puff som är anpassad till bordets höjd kompletterar sittgruppen. Det är gott om förvaringsutrymmen i lådor, skåp och garderober. Inredningen i lådorna under soffan är uttagbara för att man ska kunna ta in hela kassetten i huset och packa direkt i dem. En mycket praktisk detalj.

Hela färgsättningen av bodelens inredning går i café latte – toner dvs brunt och beige.

Valli van är mycket flexibla vad det gäller hur du själv vill ha din lastbil byggd. Du kan själv leverera ett nytt eller begagnat chassi till dem eller låta dem köpa in ett chassi. Du är med hela vägen och bestämmer hur du vill att just din lastbil ska se ut.

Garantiåtaganden gäller för hela Norden.

Beställ en katalog från oss eller gå direkt in på Valli vans hemsida, www.vallivan.it. För beställning av katalog, var god ring 0708-20 10 03 eller skicka e-post till nerell@horsenordic.se