Foder

HorseNordic är återförsäljare av MUSTANG-foder:

 • Müsli Allround
 • Müsli Original
 • Müsli Active
 • Fiber Original
 • Breed pellets
 • Protein + pellets
 • Müsli Senior
 • 50/50 Oatbalancer
 • Allround pellets
 • Original pellets
 • Active pellets

Alla ovanstående produkter finns för avhämtning på vårt lager på Bragevägen 9 i Åkersberga. Ring före så plockar vi fram det foder du vill ha. Kontakta Björn Nerell på telefon 0708-20 10 03 eller via e-post nerell@horsenordic.se. Läs vidare här nedan om respektive produkt.

Om Mustang foder

Mustang foder har byggt upp en av Europas mest moderna foderfabriker till häst- och smådjur. Den är byggd för att endast tillverka häst- och smådjursfoder vilket gör den helt unik i Sverige. Fabriken som ligger i Stigtomta utanför Nyköping är utvecklad framförallt för müslifoder men tillverkar även pelleterat häst- och smådjursfoder.

Mustang är Nordens största tillverkare av müslifoder till häst och också ledande på ångkokade råvaror till häst- och smådjur. De är ensamma om att ångkoka all spannmål i sitt müslifoder och ångkoka delar av sitt pelletsfoder. Alla foder har extra biotin och linfrökaka samt hög-energi-fodren innehåller PROFEED. PROFEED stärker tarmens mikroflora vilket underlättar nedbrytningen av hästens foder. Dessutom innehåller Mustang foder alltid högkvalitativa vitaminer och mineraler.

Vad är det som gör Mustangfoder till ett modernare foder än sina medtävlare?

Havrefria alternativ
Många hästar som får havre som kraftfoder upplevs av ryttaren som ”heta”. I Original har vi ersatt havren med bl.a. korn och havrekli och fått fram ett basfoder som passar de flesta hästar.

Ångkokt spannmål
I foder med ångkokt spannmål utnyttjas energin bättre än med spannmål som är obehandlat. I Sverige är Agrivit mustangfoder ledande på att ångkoka spannmål till hästfoder. Fördelen är att hästen tillgodogör sig näringsämnen på ett mer optimalt sätt eftersom ångkokt spannmål ökar verkningsgraden i magen och tarmen.

Linfrö
Linfrö ingår i alla våra foder för att balansera ömtåliga magar. Linfrön bildar en välgörande gel i tarm och mage, som förebygger och lindrar magstörningar. Linfrö är en ren naturprodukt som ger friska och aktiva hästar.

Extra Biotin
Alla Agrivit mustangfoder innehåller extra tillsatt Biotin som motverkar problem med spröda och sköra hovar.

Profeed
Profeed förbättrar hästens mikroorganismer i mag- och tarmsystem, vilket reducerarar E-colli och förhindrar matsmältningsproblem, som kolik och diarré.

Mineraler och vitaminer
Mineraler och vitaminer med mycket hög kvalitet är anpassade efter svenska förhållanden.

Produkter

Müsli Allround

Agrivit mustang Müsli Allround är ett helt nyutvecklat muslifoder som passar hästar med lite till medelstort behov av energi.

Müsli Original

Müsli Original är ett havrefritt müsli-färdigfoder. Müsli Original är som Original pellets ett mellanenergi foder där havren har ersatts med korn och havrefiber. Skillnaden är att Müsli Original har allt vete och korn ångkokad och innehåller dessutom majs och morötter.

Anledningen till att Müsli Original är havrefri är att fettsyrorna i havre kan ge "heta hästar". Att ta bort havren ger dig som hästägare möjlighet att utfodra med Müsli Original till de allra flesta hästar.

Müsli Original är som alla Agrivit mustangfoder smaksatt med äpple. Vidare har vi tillsatt dubbelt dos biotin för att undvika hovskörhet och förbättra man och päls. Vitaminer och mineraler är av högsta kvalitet och med en väl avstämd mängd för hästen behov.

Müsli Original är Sveriges absolut bästa basfoder i müsliform, och är mycket attraktivt prissatt.

Müsli Active

Müsli Active är ett högenergi färdigfoder i i müsliformat. Detta är precis som Active pellets marknadens absolut bästa tävlingsfoder.

Det är fullpackat med energi, och all spannmål är ångkokt. Den ångkokade spannmålen ökar dess verkningsgrad i hästen tarm.

I Müsli Active finns förutom linfrö, och profeed, också morötter och majs. Linfrö ger en skyddande gele och profeed är en kort socker molekyl som stannar i hästen grovtarm och ger energi till tarmfloran, på så vis motverkas bl. a E-colli, Sport och komfort samtidigt!

Utöver detta har Müsli Active precis som Active pellets en väl avstämd vitamin och mineralmängd för en högpresterande häst och dubbel dos biotin för hovar och man

Fiber Original

Fiber Original är ett helt nyutvecklat müsli fiber färdigfoder som är baserat på vår mycket populära Müsli Original, berikad med hackad lusern och fibrer från havre- och veteskal.

Många hästar upplevs av ryttaren som "heta" när kraftfodergivan består av havre, därför har vi valt att göra Fiber Original havrefri.

Som i alla Agrivit mustangfoder innehåller Fiber Original och linfrökaka vilket bildar ett skyddande gel i tarm. Biotin finns det extra mycket av i alla Mustangprodukter, så även i Fiber Original, regelbundet intag av biotin förbättrar päls och man samt minskar risken för hovskörhet.

Fiberfoder påverkar matsmältningsprocessen gynnsamt genom långsamt foderintag och ökad salivutsöndring.

Breed pellets

Breed är ett pelleterat färdigfoder. Breed är anpassat för hästar med extra behov av protein. Såsom unghästar, dräktiga hästar eller äldre hästar.

Breed passar också alldeles utmärkt då grovfodrets nivå på protein är lågt. Breed innhåller bl.a ångkokt havre vilket reducerar havren "heta" egenskaper men ger extra fiber. Dessutom innnehåller Breed lättupptagligt lusernprotein, linfrökaka för hästens tarm och extra biotin för hovar man och päls.

Breed är som alla Agrivit mustangfoder smaksatt med äpple. Vidare har vi tillsatt dubbelt dos biotin för att undvika hovskörhet och förbättra man och päls.

Vitaminer och mineraler är av högsta kvalitet. Linfrö ingår också eftersom det stärker upp hästen grovtarm med en skyddande gel.

Protein + pellets

Protein + är ett färdigfoder med extra mycket protein. Protein + passar väldigt väl när grovfodret är av låg eller mycket låg kvalitet. Det passar också alldeles utmärkt till hästar med högt proteinbehov såsom ston och unghästar eller vid behov av muskeluppbyggnad.

Protein + har också ångkokt spannmål vilket markant ökar hästen upptagningsförmåga av den kokta spannmålens näringsinnehåll. Vi har också tillsatt extra mycket biotin för att förebygga hovskörhet, linfrökaka extra biotin och självklart mycket lättillgängligt luserngräs.

Müsli Senior

Agrivit mustang Müsli Senior är ett helt nyutvecklat müslifoder för äldre hästar.

50/50 Oatbalancer

50/50 är ett helt nyutvecklat müslikoncentrat som är fullmatat med spännande råvaror som; Ångkokt spannmål, som ger högre smältbarhet. Linfrökaka, bildar ett skyddande gel i tarm. Biotin, regelbundet intag av biotin förbättrar päls och man samt minskar risken för hovskörhet. Profeed, är en sockermolekyl som ger energi till tarmens mikroflora.

Detta är marknadens absolut vassaste högenergikoncentrat!

Utfodring
Utfodringen med Agrivit mustang 50/50 är enkel: ca 0,25 kg Agrivit mustang/100kg/häst och dag samt ca 0,25kg havre/100kg/häst och dag. För optimal giva: ge 50% Agrivit mustang 50/50 och 50% havre. Vid moderat träning öka upp kraftfodergivan med ca 25% och vid intensiv träning öka upp med ca 50%

OBS! Agrivit mustang 50/50 är ett koncentrat och måste blandas ut med spannmål.

Allround pellets

Allround är ett helt nyutvecklat pelleterat hästfoder för hästar med lite till medelstort behov av energi. Allround innehåller bl.a havre, korn, lusern, linfrökaka, biotin och högvärdiga mineraler och vitaminer. Passar alldeles utmärkt till de flesta hästar.

Original pellets

Original pellets är ett pelleterat havrefritt färdigfoder. Original är ett mellanenergi foder där havren har ersatts med korn och havrefiber. Många hästar som får havre som kraftfoder upplevs av ryttaren som "heta". Med Original undviker man detta.

Original pellets är som alla Agrivit mustangfoder smaksatta med äpple. Vidare har vi tillsatt dubbelt dos biotin för att undvika hovskörhet och förbättra man och päls.

Vitaminer och mineraler är av högsta kvalitet. Linfrö ingår också eftersom det stärker upp hästen grovtarm med en skyddande gel. Original pellets är Sveriges absolut mest intressanta basfoder, förutom att det är anpassat till de allra flesta hästar är det också mycket attraktivt prissatt!

Active pellets

Active pellets är ett energirikt färdigfoder för högpresterande hästar. Stor del av spannmålen är ångkokt för att göra dessa näringsämnen lättillgängliga. Dessutom innehåller Active pellets en högre andel mineraler och vitaminer, såsom E, och C vitamin.

I Active pellets har vi också tillsatt PROFEED som förbättrar hästens mikroorganismer i mag- och tarmsystem. Vilket förbättrar hästens möjligheter att tillgodogöra sig fodret.

Active pellets är anpassat för hästar med ett aktivt liv, och deras speciella behov.